maanantai 16. kesäkuuta 2014

Mitä sulle ompelisin?

Tiedättekö tunteen, kun joku läheinen on saanut vauvan, täyttänyt vuosia tai muuttanut uuten asuntoon ja ajattelet, että nyt teen kyllä jotain itte? Haluttaisi tehdä jotain mieluista, tarpeellista, oikeankokoista ja sopivanväristä. Siinä sitä sitten haroo hiuksiaan ja pohtii, tykkäisköhän se tällasesta romanttisesta vai tollasesta kierrätetystä tai entä jos ei tykkääkään sittenkään. Yksi vaihtoehto on kysyä suoraan toiveita. Tämä pikkumekko meni vauvalahjaksi ja äidin toiveena oli pitkähihainen mekko kokoa 68 cm nyt kesällä pidettäväksi. Tyyliä kuvailisin romanttiseksi mutta minimalistiseksi.


Tein tämän mekon yläosan Ottobren Kisuliini-bodyn kaavalla ja lisäsin siihen sitten hamehelman framillonin avulla kirppikseltä löytyneestä pikkukukallisesta kankaasta. Hamekankaan leveys oli tässä kaksi kertaa bodyn leveys ja vyötärönkohdan mittasin omalta melkein samankokoiselta pötkylältäni. Valkoinen raglamallinen yläosa on R-collectionin jämäkkää trikoota, jota muuten saa taas Rovaniemeltäkin. Resori on ostettu Ottobrelta. Kokeilin siihen aluksi tuon trikoon valmistajan resoria mutta purin sen pois. Resorilla on väliä! Ompelin tämän mekon ja alla olevan hameen ystäväni luona, koska omat koneeni potivat kevätflunssaa. Olipa ihanaa yhdessä huristella ja välillä pysähtyä mallailemaan, mihin tuota pitsiä laittaisi.


Samalla tein omalle pikkuemännälle ruusuhamosen eräisiin ihaniin kesähäihin. Siinä ei auttanut kuin ommella sylivauvalle äidin mekon sävyyn sopiva hamonen, kun kerran siltä tuntui. Bodyn ostin valmiiksi KappAhlista ja rusettipannan HM:ltä. Hyvin meni häät näinkin pienillä valmisteluilla!


Samalla kysyvä ei tieltä eksy -periaatteella tein viime kesänä kummitytölleni tällaisen shortsihaalarin. Tyttö sai itse valita mallin ja kankaan ja minä sitten ompelin. Kaava ja kankaat löytyivät Ottobrelta. Tulipa ainakin mieluinen ja oikeankokoinen! Lopuksi ompelimme yhdessä jämäpalasta oikeanmallisen pipon. Myönnän, että olisin itse tehnyt väärää mallia. Taidan olla jo vähän out pipomuodin suhteen!


Tässä asussa meni kuulemma hulijakkaasti useampikin lämmin kesälomapäivä.


Tässä yhtenä päivänä helluntain seutuvilla tyttäreni toi minulle pihalta nämä kukat ja sanoi: - Siinä sulle äiti! Ne on keltaruusuja! Tämä Trollius europaeus on yksi lempikukistani. Mikä luonnonkukka saa sinun sydämesi sykähtämään?
Kaunista keskikesää!


10 kommenttia:

  1. Kauniita vaatteita <3! Minullekin on tuotu kulleroita iso kimppu ja sain ne pysymään viikon verran hengissä keittiön pöydällä, joka päivä ihmetellen niiden kauneutta:-). Vanhin pojista huomasi, että kullero tuoksuu mandariinille ja tätä havaintoa yhdessä ihmettelimme. Minkälainen sen pipon piti kummitytölle olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Voi kullerot kun ne on niin kauniita! Se pipo oli sellainen pitkä, joka jäi takaraivolle lötköttään. :)

      Poista
  2. Keltaruusuja.. :)
    Minun lempikukkani on kissankello.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissankello on niin kaunis ja harmi kun se on vähentynyt.

      Poista
  3. Onpa ihania vaatteita ja tosi kauniita nuo koristenauhat!
    Tuo on kyllä tosi hyvä vinkki, että kysyy suoraan minkälaisia vaatteita tykkää vauvalla pitää ja minkälaisille olis tarvetta. Oon pyöriskelly saman asian kanssa vauvaompeluksia miettiessä.
    Mun äiti toi aikoinaan palan kotiseutua meijän kukkapenkkiin ja edelleen siellä kullerot kukkii kesäisin. Onhan ne aivan ihania kukkia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kullerot on siis muillekin rakkaita! Haluaisin itekin niitä kukkapenkkiin. Metsätähtikin kelpais ja kissankellot. :) Noilla koristenauhoilla saa kyllä ihanuutta vaatteeseen.

      Poista
  4. Kylläpä taas on virkistävää luettavaa: niin somia vaatteita ja kukista tulee mieleen oma lapsuus ja kotipiha, jossa kulleroita kasvoi isäni hellästi hoitamissa kukkapenkeissä...

    Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ihania muistoja! :) Kyllä näitä keltaruusuja pitää nyt iteki laittaa kukkapenkkiä kaunistamaan. Ensin istutellaan kuitenkin puut ja pensaat!

      Poista