lauantai 24. tammikuuta 2015

Retu-pehmot


Olipa vain poikien joululahjoissa myös pehmoisia paketteja, sillä nämä kaksi töllistelijää olivat piiloutuneet lahjojen sekaan. Mikään jymy-yllätys tämä ei pojille ollut, sillä aloitin niiden tekemisen syksyllä vähän niinku tilaustyönä.



Löysin nimittäin joskus kesällä Kärkkäisen kirja-alesta Ideapaketin, joka sisälsi neljä kirjaa lasten kanssa askartelemiseen, juhlimiseen ja kokkaamiseen. (Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata, että neljättä kirjaa ei kuvassa näy. Se on nyt jossain, enkä edes muista, mitä ideoita se sisälsi.) Joka tapauksessa nämä ovat olleet poikien mielestä hyvin paljon ajatuksia, ideoita ja haaveita herättäviä opuksia. Synttäriteematkin on valittu jo moneksi vuodeksi eteenpäin.



Askartelukirjassa oleva Retu koikkelehtivine jalkoineen sykähdytti niin paljon, että äidin suuntaan alkoi sadella pyyntöjä semmoisten tekemisestä. Ohje vaikutti niin selkeältä ja tekniikka yksinkertaiselta, että ajattelin jopa ehkäpä pystyväni tekemään semmoiset. Puikot ja langat eivät nimittäin ole kovin tuttuja kavereita mulle. Retu-pehmot valmistuivat lähinnä reissujen aikana, sillä kotona teen neulonta-aikaan yleensä jotain muuta. Ensimmäiset kolme kerrosta pojat seurasivat vieressä, mutta sen jälkeen sain neuloa rauhassa.


Muistinpa silloin lankoja valitessa, että olin saanut muutama vuosi sitten kassillisen äidin kasveilla värjäämiä villalankoja. Tutkailtiin sen sisältöä ja sieltä pojat löysivätkin sopivan väriset langat omille pehmoillensa.


Nyt muisto mummista kulkee pehmoretunkin mukana. 


maanantai 19. tammikuuta 2015

Arvonta suoritettu!


Kerällä-kirjan voitti Kiralia! Onnea ja iloisia hetkiä sinulle kirjan parissa! =) Laitatko meille sähköpostiin yhteystiedot, niin laitamme kirjan postiin.

Kiralia 
Punapa hyvinkin :) Onnea vuosipäivästä :)

Suosituimmaksi värikollaasiksi äänestitte Keltun. Kesää kohti mennään siis kirkkain värein. 



Kiitos kaikille teille osallistumisesta ja mieltä lämmittävistä kommenteista! Niihin on mukava palata vielä uudelleenkin.
T: Sakru ja Lotta

lauantai 17. tammikuuta 2015

Uusi ulkoasu

Uuden vuoden kunniaksi yksinkertaistimme hieman blogin ulkoasua. Kaipasimme siihen modernimpaa ilmettä. Toivottavasti kaikki toimii yhtä hyvin kuin ennenkin. :)

P.S. Vielä on vuorokausi aikaa osallistua arvontaan.

lauantai 10. tammikuuta 2015

Vuosi kerällä ja arvonta

Wanha vuosi on kierretty kerälle ja taputeltu muistojen laatikkoon. Perinteisesti tutkimme vielä koko vuoden bloginäpertelyt ja poimimme niistä kuvakokoelmia itsellemme ja ehkä teille lukijoillekin muistinvirkistykseksi. Se oli jo neljäs blogivuosi Pienen lankarullan parissa! Ihan kaikkea sitä emme kerenneet tehdä, mistä haaveilimme, eivätkä kaikki tuotokset onnistuneet täydellisesti, mutta monen monta ommelta onnellisempia olemme. Taisi olla Kylli Kukk, joka joskus sanoi kauniisti, että hän on pohtinut, millaisen jäljen ihminen jättää itsestään tänne maailmaan. Hänen mukaansa käsityöt jättävät kauniin jäljen. 

Uudet ideat muhivat taas meidän molempien pääkopissamme ja enteilevät näpertelyä tuleviinkin päiviin. Paljon täytynee tyytyä myös pelkkään haaveiluun ja ihasteluun; eihän kaikkea tarvitse aina itse toteuttaa. Mutta toteutetaanpa nyt yksi perinteinen synttäriarvonta kuitenkin. 

Alla näet väreittäin koottuja kuvamuisteloita viime vuodesta. Kommentoimalla tähän postaukseen ja kertomalla, mikä näistä väreistä inspiroi sinua juuri nyt ja miksi, osallistut arvontaan. Palkintona on Kerällä-kirja, jonka on tehnyt inspiroiva ja aikaansaava käsityöyrittäjä Jonna Hietala. Miksi juuri tämä kirja? Tässä teoksessa on monta nopeaa ja kaunista käsityötä hyvillä ohjeilla ja kauniisti kuvitettuna. Kirja on konstailematon ja kaunis kokonaisuus. Jokaisella kommentoijalla on yksi arpa. Aikaa on 18.1.2015 asti, niin kauan kuin Suomessa tuota vuorokautta riittää.

Arvonta-aika on loppunut.

Mikä näistä kuvakokoelmista inspiroi sinua nyt juuri eniten?

Puna



Pinkki




Keltu




Sini





Vihervä




Harmaja






Piki

Tänne loppuun kokosimme vielä pienen esittelyn tuosta kirjasta. Tarvitset vain kerän lankaa ja puikot tai koukun, niin pääset alkuun. Tuollainen japanilainen pesusieni olisi hauska toteuttaa ja se voisi olla kiva tuliainenkin. Tuubihuivi ja rouhea korikin inspiroivat. Jonna Hietala on entinen toimittaja ja nykyinen käsityöfriikki ja lankakaupan omistaja. Hän pitää myös blogia nimeltä Viimeinen silmukka. Suosittelemme tutustumaan!






Onnea arvontaan
ja iloa tulevaan vuoteen!

<3: Lotta ja Sakru