tiistai 24. marraskuuta 2015

Ympyrätaskut ja Emmi-seula

Terveisiä talvisesta Pohjolasta! Lunta on kolattu jo useampaan otteeseen ja pihalla voi laskea pulkkamäkeä. Tänään leivottiin ensimmäiset piparit. Mutta ennen kuin innostumme jouluilemaan enempää täällä blogissa, laitan juttua eräistä eskarivaatteista. 

Tein tytölle collegehousut kovempaan rymyämiseen, nimittäin kaupan housuihin tulee meidän marakatilla helposti reikiä. Jotain raikastusta tuo harmaa kaipasi, niinpä innostuin kokeilemaan ympyrätaskuja. Näppärästi ne kyllä tulevat, kun on hyvä ohje, kiitos Sari. Kaveriksi housuille tyttö sai Lotalta Emmi-paidan. Emmi on tuon minun eskarilaisen itse piirtämä tyttönen, josta Lotta teki seulan, ja painoi kuvan paitaan. Tuli kiva setti.


Housut on ommeltu OB:n Saimi-kaavalla lapsen mittoihin muokaten. Mukava malli edelleen, joskin resoreita oon kaventanut reilusti. Kolitsi on samaa R-Collectionin harmaata kuin isän housut. Laadukasta edelleen. Taskujen kukkakangas löytyi Ottobrelta ja sen sai tytär itse valita harmaan seuraksi. Olipa vainen mukavaa ommella tarpeeseen, ja aivan tykästyin tähän ympyrätaskuun.


Enpä arvannut, mihin johtaa yhden piirustuksen lähettäminen! Lotta teki tytön piirustuksesta seulan, painoi sillä kuvan trikoopaitaan ja antoi sitten seulan meille. Mielessä onkin pitkään poltellut kankaanpainanta, nyt sitäkin voi rauhassa harjoitella kotioloissa. Kiitos vielä!


Siinä hän nyt tekee lähtöä opinahjoonsa. Mielessä jo aamuringit ja kirjelappuset eskariystäville. Pikkusisko pitää huolen, että hiukset tulee harjattua. Paita oli herättänyt eskarikavereissa ihmetystä ja ihastusta, muitakin innokkaita paidankuvittajia kuulostaisi olevan lähettyvillä.


Taiteilija antoi julkaista kuvan täällä blogissakin. Kun kyselin tarkemmin, mitä tuo tyttö tuossa kuvassa tekee, vastaus oli selvä: "Emmi katsoo aurinkoa!" No niin tietenkin.

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Tonttulakkeja liikkeellä


Onko jollakin pulaa tonttulakeista? Laitoin muutaman lakin myyntiin tuonne Myyntipöydälle. Hinnat ovat 10 - 14 € / kpl + postikulut. Idea näissä lakeissa on se, että ne kestävät kovaa käyttöä ja tuntuvat mukavalta päässä. Saa käydä kurkkimassa.


maanantai 9. marraskuuta 2015

Vauvavarustelua


Mistä tietää, että talvi on tulossa? Kun herää aamulla ja vilkaisee ikkunasta ulos ja sydän hyppää  pari ylimääräistä volttia kauniin kuuramaiseman vuoksi. Kun lapset täytyy kääriä moneen eri vaatekerrokseen, ennen kuin päästää heidät ulos. Kun heidän kulkunsa näyttää aluksi kömpelöltä paksuissa toppapuvuissa ja talvikengissä. Kun ei muista, minkä verran onkaan sopiva määrä vaatetta ulkoilevalle vauvalle, vaan kurkkii vähän väliä vaunuverhojen raosta, onko pienellä varmasti lämmin. Kun yleensä hänellä on liiankin lämmin.


Tämä norsukangas päätyi siis lopulta vaunuverhoihin pikkupojalle. Se on sopivan neutraali noihin meidän tummanvioletteihin vaunuihin. Toiselta puolelta verho näyttää harmaaraitaiselta, ehkä vanhaa Marimekkoa. Piirsin kaavan vaunuverhoon ja ompelin näillä ohjeilla. Jyskin suihkuverhojen c-koukut pitävät verhoa paikoillaan. Muistan, kun hakkasin kesällä renkaita vasaralla paikoilleen terassilla, että iso mahani hytkyi ja lapsi sai säikähdyksestä hikan. Sellasta se on kun pitää saada vaunuverho.




Loppukesän vauvalle paksu fleece-pussukka tuntui alkuun liian kuumalta, joten muokkasin vanhasta äitiyspakkauksen makuupussista tällaisen kaukalopussin. Nyt tämä on mennyt jo pieneksi, mutta olin siihen niin tyytyväinen, että laitanpa sen blogiin muistoksi. Makuupussissa on valmiina kaikki hyvät elementit, ainoastaan tuon kiristysnyörin jouduin lisäämään.


Pussukan selkäpuolelle piti tehdä isot napinlävet turvavöitä varten. Vetskari kiinni, kun kulkee ulkona, auki, kun tullaan sisälle. Vauvan unet saavat jatkua rauhassa.


Nuo värikkäät helistinkisulit löysin kirppikseltä. Ne oli pakko ripustaa siihen, kun kerran minullakin on ollut sellaiset pienenä. Kuinkahan paljon ihmiset hurahtavat kirppiksille kaikkeen vanhaan tuttuun?


Talvi on tulossa, kun linnunpöntön katto huurtuu ja talitinttien ruokinta alkaa. Kun täytyy kaivaa pehmikettä ja lämmikettä. Kun sumuinen maisema muuttuu yön aikana kimaltavaksi ja kirkkaaksi.